Bijenvolken en koninginnen

Voor 2022 zijn alle bijenvolken en koninginnen afgehaald of gereserveerd. Geen bestelling meer mogelijk.

Bestel bijenvolken en/of -koninginnen (klik hier)

Bijenvolken en koninginnen worden opgehaald op onze imkerij te Zottegem. GEEN VERZENDING, ALLEEN AFHALING VAN BIJENVOLKEN EN KONINGINNEN.

Wij doen al vele jaren aan selectie en teelt van bijen

en selecteren daarbij op :

- vitale bijen, in goede gezondheid en robuust, makkelijke overwintering

- zachtaardigheid

- raamvastheid

- zwermtraagheid

- productiviteit (veel honing)

- vruchtbaarheid

- vroege voorjaarsontwikkeling

- Veel stuifmeel verzamelen en opslaan

We werken zowel met Buckfast, Carnica, als Ligustica.

Voor meer info ivm de raszuivere P-moeren : bel (0470/76.43.54) of mail ons (info@bijenvriend.be).

Op zoek naar een bijenvolk op 6 ramen simplex of 8 ramen warré met een jonge, gemerkte F1-koningin ? Simplex of warré ? Wij kweken al onze volken en koninginnen zelf. Het zijn gezonde, sterke, vruchtbare, productieve, zwermtrage en zachtaardige volken. Onze bijen worden jaarlijks getest op Amerikaans Vuilbroed via Sciensano en zijn er vrij van.

Bijenvolken kunnen afgehaald worden op afspraak en worden geleverd volgens chronologische volgorde van bestelling. De volken zitten steeds in een handige simplexkast of warrébak (we werken alleen met deze 2 kasttypes, niet met andere maten). Deze bijhorende kasten worden niet teruggenomen, maar kunnen door de koper nog vele tientallen jaren verder gebruikt worden.

Prijzen :

- 160 euro voor een volk op 6 ramen simplex (met inbegrip van een gemerkte F1-koningin geboren in 2020) + 40 euro voor de styropor-zesraamskast = 200 euro samen.

- 140 euro voor een volk op 8 ramen warré (met inbegrip van een gemerkte F1-koningin geboren in 2020) + 60 euro voor een volhouten warré-bak met volwaardige bodem (1 broedbak, 8 raampjes, afdekplank, volwaardige bodem met een van buiten afsluitbare vliegplank, bodemschuif en varroarooster, dus een complete warrékast op 1 bak, maar zonder buitendak ; wel met afdekplank) = 200 euro samen.

Ook gemerkte F1-koninginnen kunnen besteld worden, zowel bevruchte als onbevruchte.

Bestel bijenvolken en/of -koninginnen (klik hier)