Bijenvolken en koninginnen

Bestel bijenvolken en/of -koninginnen (klik hier)

Bijenvolken en koninginnen worden opgehaald op onze imkerij te Zottegem. GEEN VERZENDING, ALLEEN AFHALING VAN BIJENVOLKEN EN KONINGINNEN.

Onbevruchte koninginnen zijn beschikbaar vanaf eind april tot eind juli. Bevruchte van begin juli tot eind september. Bijenvolken zijn beschikbaar vanaf 1 juli tot eind september 2023. Mochten er op een bepaald ogenblik niet genoeg bijenvolken of koninginnen beschikbaar zijn, dan kunnen ze afgehaald worden in volgorde van bestelling. Wie dus tijdig bestelt, is steeds zeker van een vroege levering.

Wij doen al vele jaren aan selectie en teelt van bijen

en selecteren daarbij op :

- vitale bijen, in goede gezondheid en robuust, makkelijke overwintering

- zachtaardigheid

- raamvastheid

- zwermtraagheid

- productiviteit (veel honing)

- vruchtbaarheid

- vroege voorjaarsontwikkeling

- Veel stuifmeel verzamelen en opslaan

We werken zowel met Buckfast, Carnica, als Ligustica.

Op zoek naar een bijenvolk op 6 ramen simplex of 8 ramen warré met een jonge, gemerkte F1-koningin ? Simplex of warré ? Wij kweken al onze volken en koninginnen zelf. Het zijn gezonde, sterke, vruchtbare, productieve, zwermtrage en zachtaardige volken. Onze bijen worden jaarlijks getest op Amerikaans Vuilbroed via Sciensano en zijn er vrij van.

Bijenvolken kunnen afgehaald worden op afspraak en worden geleverd volgens chronologische volgorde van bestelling. De volken zitten steeds in een handige simplexkast of warrébak (we werken alleen met deze 2 kasttypes, niet met andere maten). Deze bijhorende kasten worden niet teruggenomen, maar kunnen door de koper nog vele tientallen jaren verder gebruikt worden.

Prijzen :

- 140 euro voor een volk op 6 ramen simplex (met inbegrip van een gemerkte F1-koningin geboren in 2023) + 40 euro voor de styropor-zesraamskast = 180 euro samen.

- 140 euro voor een volk op 8 ramen warré (met inbegrip van een gemerkte F1-koningin geboren in 2023) + 40 euro voor een volhouten warré-bak met volwaardige bodem (1 broedbak, 8 raampjes, afdekplank, volwaardige bodem met een van buiten afsluitbare vliegplank, bodemschuif en varroarooster, dus een complete warrékast op 1 bak, maar zonder buitendak ; wel met afdekplank) = 180 euro samen.

Ook gemerkte F1-koninginnen kunnen besteld worden, zowel bevruchte (35 euro) als onbevruchte (15 euro).

Bestel bijenvolken en/of -koninginnen (klik hier)