Bijenvolken en koninginnen (Buckfast)

Op zoek naar raszuivere Buckfast P-moeren (eilandbevrucht) ? Om zelf verder van na te telen. Wij doen al vele jaren aan selectie en teelt van Buckfastbijen en selecteren daarbij op :

- gezondheid

- zachtaardigheid

- raamvastheid

- zwermtraagheid

- productiviteit

- vruchtbaarheid

- vroege voorjaarsontwikkeling

Voor meer info ivm de raszuivere P-moeren : bel (0470/76.43.54) of mail ons (info@bijenvriend.be). Ze zijn zowel verkrijgbaar met een volk in een kielerkast als zonder volk (in koninginnenkooitje).

Op zoek naar een bijenvolk op 6 ramen simplex of 8 ramen warré met een jonge, gemerkte F1-koningin (Buckfast) ? Simplex of warré ? Wij kweken al onze volken en koninginnen zelf. Het zijn gezonde, sterke, vruchtbare, productieve, zwermtrage en zachtaardige volken. Onze bijen worden jaarlijks getest op Amerikaans Vuilbroed via Sciensano en zijn er vrij van.

Bijenvolken kunnen afgehaald worden op afspraak en worden geleverd volgens chronologische volgorde van bestelling. De volken zitten steeds in een handige simplexkast of warrébak. Deze bijhorende kasten worden niet teruggenomen, maar kunnen door de koper nog vele tientallen jaren verder gebruikt worden.

Prijzen :

- 145 euro voor een volk op 6 ramen simplex (met inbegrip van een gemerkte F1-koningin geboren in 2020) + 35 euro voor de styropor-zesraamskast = 180 euro samen.

- 130 euro voor een volk op 8 ramen warré (met inbegrip van een gemerkte F1-koningin geboren in 2020) + 50 euro voor een volhouten warré-bak met volwaardige bodem (1 broedbak, 8 raampjes, afdekplank, volwaardige bodem met een van buiten afsluitbare vliegplank, bodemschuif en varroarooster, dus een complete warrékast op 1 bak, maar zonder buitendak ; wel met afdekplank) = 180 euro samen.

Op aanvraag kan een grotere kast bijgeleverd worden (simplex) of bestaande uit meer verdiepingen (warré).

 

Ook gemerkte F1-koninginnen kunnen besteld worden, zowel bevruchte (30 euro) als onbevruchte (15 euro).

 

Vraag ernaar via info@bijenvriend.be.